На Херсонщині почнуть надавати телемедичні послуги

Автор: Иван Подлесный 09 Октября 2019 08:20

На закупівлю 64 мобільно-діагностичних комплексів для запровадження телемедицини на Херсонщині виділено кошти відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та територій України. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Віктор Короленко під час селекторної наради.

Нова система дасть можливість лікарям первинної ланки медицини і сімейних амбулаторій проводити дослідження на місці та оперативно передавати інформацію сімейному лікарю. Для встановлення діагнозу та призначення лікування можуть підключитися також працівники обласної лікарні.

«Для початку процедури закупівлі потрібно співфінансування. Загальна фіксована Міністерством ціна – 110 тис грн, з яких 99 тис грн – кошти державного бюджету, а 11 тис грн – кошти місцевих громад», – зазначив Віктор Короленко.

Також директор Департаменту охорони здоров'я ОДА наголосив, що наступний рік – це рік змін системи охорони здоров’я, а саме в частині фінансування. Зокрема, заклади охорони здоров’я мають впроваджувати телемедицину.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів