На Херсонщині почнуть мовлення ще 7 телеканалів

Автор: Иван Подлесный 23 Февр. 2019 10:43

Для Чаплинки Херсонської області Національна рада замовила додаткові частоти з метою подальшої розбудови українського телебачення за аналоговою технологією на межі з Кримом. Про це повідомив у соцмережах член Нацради Сергій Костинський.

«В рамках роботи Комісії при Мінінформі Національна рада звернулася до Українського державного центру радіочастот щодо перенесення 7-ми телевізійних каналів, які незаконно використовуються в Яни Капу (Красноперекопську) окупаційною владою, до підконтрольної Чаплинки», - зазначив Костинський.

За його словами, таке рішення дозволить збільшити кількість українських телеканалів, що ефективно мовитимуть в аналогу на територію Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області, та Красноперекопського району тимчасово окупованого Криму. Наразі с чаплинської вежі вже мають дозволи на мовлення 7 радіостанцій та 34 телеканали, які мовлять у цифровому та аналоговому стандартах.

Нагадаємо, цього місяця було збільшено висоту вежі в Чаплинці з 93 до 133 метрів в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП України.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів