На Херсонщині перевіряють якість питної води

Автор: Дарья Мельник 24 Сентября 2019 17:16

Чиста питна вода – запорука здоров'я людини. Аби суспільство мало змогу споживати воду, вона повинна відповідати гігієнічним вимогам та бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні.

Ні для кого не є секретом, що вживання недоброякісної питної води може призвести до інфекційних захворювань (гепатит А, черевний тиф, дизентерія, холера, лептоспіроз), а також до виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії та інші.

З метою збирання та аналізу інформації про якість питної води, стан об’єктів водопостачання та на виконання ключових показників вересня поточного року фахівцями Нововоронцовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено позапланові перевірки об’єктів водопостачання з відбором проб питної води з артезіанських свердловин та розподільної мережі за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками, ґрунту біля свердловин.

Так фахівці провели перевірку СКП «Джерело», КП «Новоолександрівське», Новоолександрівська ЗОШ- дитячий садок, КЗ «Новоолександрівський обласний гастроентерологічний санаторій Херсонської обласної ради».

Під час перевірок проведено відбір 19 проб питної води на хімічні та бактеріологічні дослідження, у тому числі зі свердловин – 3, розподільної мережі – 16. Також відібрано 3 проби ґрунту біля свердловин.

У ході перевірок у зонах охорони свердловин, зокрема, в зоні суворого режиму, зверталася увага на дотримання санітарних вимог, а саме: впорядкованість територій біля свердловин, наявність огорожі, відсутність забруднюючих факторів тощо. Наголошено на необхідності проведення відомчого лабораторного контролю питної води в місцях водозабору, при надходженні в мережу та в розподільній мережі водопостачання, дотриманні періодичності та виду контролю відповідно до робочої програми лабораторного контролю, розробки технологічного регламенту та погодження його в установленому законодавством порядку.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів