На Херсонщині через корупцію бюджет втратив 2 млн грн: вдалося повернути тільки 45 тис. грн

Автор: Аркадій Ліснічук 14 Октября 2019 16:10

Корупція – окрема тема в Україні. Щороку бюджет втрачає колосальні суми через корумпованість окремих чиновників у різних гілках влади. Так, у минулому році Україна посіла «почесне» 120-те місце із 180 країн в індексі сприйняття корупції міжнародної організації Трансперенсі Інтернешнл. У 2012 році ми увійшли у трійку найкорумпованіших країн світу опинившись поруч із Колумбією та Бразилією.

Досить-таки часто ЗМІ, активісти та просо пересічні громадяни повідомляють про корумпованість чиновників різного рангу, але на ці повідомлення рідко належним чином реагують. Тому найчастіше корупціонери так й залишаються безкарними за вчинені ними злочини.

На розгляд чергового засідання сесії Херсонської облради прокуратура підготувала звіт, де йдеться про її діяльність протягом першого півріччя цього року. Один із пунктів цього документу – «Протидія кримінально караній корупції».

Так, згідно із звітом прокуратури, до суду було направлено 26 кримінальних проваджень відносно 25 осіб. Загальна сума неправомірної вигоди, або простіше кажучи хабарів, за всіма цими справами склала 225 тис. грн. Проте, ця сума не порівняється із тою, яку втратив бюджет через дії корупціонерів. Тільки за півроку через злочині дії держава недотримала 2 млн грн.

Задля того, щоб відшкодувати ці кошти рішенням суду було накладено арешт на майно підозрюваних. Загальна його сума становить 1,1 млн грн. Наразі до суду заявлено позовів на 1 млн грн. Тільки 45 тис. грн вдалося повернути до бюджету під час проведення слідчих дій.

Зазначимо, у подібному звіті за минулий рік йдеться, що за 2018 рік сума збитків нанесених бюджету склала 5,4 млн грн. Відносно 37 осіб були порушенні кримінальні провадження.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів