МОЗ поновило поставку ліків та вакцин до регіональних лікарень

Автор: Дарья Мельник 26 Февр. 2019 09:15

Міністерство охорони здоров'я поступово відновлює функції після блокування. Як раніше повідомляв сайт «Гривна», 14 лютого Кабмін України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров'я Уляні Супрун повернути посадові повноваження.

Першочерговим питанням, яке вирішили в органі влади, постачання ліків та вакцин у регіональні медичні заклади. Попри значні труднощі, 18 лютого обіцяні препарати були направленні у призначені установи. Серед них - препарати для дітей і дорослих з онкологією, пацієнтів, що хворіють на гепатити, мукополісахаридоз, гемофілію та серцево-судинні захворювання. Найближчим часом будуть доставлені в комунальні медзаклади первинної медичної допомоги 390 тисяч доз вакцини КПК — проти кору, паротиту і краснухи.

«Станом на перше лютого, в областях всього лишалося 1,2 млн доз цієї вакцини. Нова партія буде зокрема використана для вакцинації військовослужбовців, а також для спецоперації, де пропущені щеплення отримають школярі»,- зазначила Уляна Супрун.

Відомо, що ліки для хворих на туберкульоз, вірусний гепатит та на орфанні захворювання вже поставлені в Україну і зовсім скоро будуть розподілені між лікарнями.

За словами Супрун, найстисліший термін придатності у ліків, які допомагають побороти рак щитоподібної залози. Їх можна використовувати не більше 21 дня з моменту виготовлення. Вони прибули в Україну ще минулого тижня, але тільки тепер, коли робота Міністерства розблокована, препарати поїдуть до пацієнтів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів