Вчора минув рік, як із життя пішла чиновниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк. Цього дня у 25 українських містах та закордоном пройшли мітинги «Рік без Каті». У Херсоні ж люди зібралися на площі Свободи, аби вшанувати пам’ять Гандзюк. Також на мітингу презентували фільм «Катя», який був зроблений командою суспільного мовника «UA:Херсон».

«Нам хотілося створити фільм про Катерину Гандзюк, який не буде схожий на всі інші фільми про неї. Тому було вирішено, що краща буде, якщо не ми розповідатимемо про Катерину, а її рідні та друзі», - говорить продюсер «UA:Херсон» Василь Середюк.

На самому мітингу зібралося близько 50 людей. У переважній більшості це були друзі Катерини, чиновники міської ради, депутати та журналісти. Деякі присутні тримали у руках плакати «Зеленський, коли вбивці Гандзюк будуть в тюрмі?», «Де справедливість для Каті Гандзюк» та іншими.

Нагадаємо, що трагічна історія в. о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниці міського голови Катерини Гандзюк розпочалася 31 липня 2018 року, коли невідомі вилили на обличчя чиновниці кислоту. У тяжкому стані вона була госпіталізована до київської лікарні, де й проходило її подальше лікування. У результаті замаху в Катерини було пошкоджено 30% тіла. Тоді лікарям вдалося поліпшити стан жінки. 4-го листопада того ж року Катерина померла.

Тэги:

Мероприятия
Фоторепортаж
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів