Місцеві бюджети Нової Каховки, Каховки, Каланчака та Чаплинки отримали понад 74 мільйони гривень

Автор: Иван Подлесный 31 Августа 2019 09:26

За січень-липень 2019 року від платників податків, які обліковуються в Новокаховському управлінні ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, надійшло 74,4 млн грн плати за землю. У порівнянні з тогорічним показником надходження збільшились майже на 9 млн гривень або на 13 відсотків.

Вагому частку надходжень плати за землю перерахували власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі - юридичні особи, які сплатили до бюджету 60 млн грн, що на 7,6 млн грн або 15% більше ніж торік. Водночас від фізичних осіб до місцевих бюджетів надійшло 14,5 млн грн плати за землю.

Земельний податок є бюджетоформуючим податком для розвитку територіальних громад та є джерелом фінансування соціально-економічних програм населених пунктів. Отже, фінансова спроможність міст чи сіл залежить від свідомої позиції кожного його мешканця та детінізації земельних відносин, - зазначають спеціалісти Новокаховського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів