Медична реформа в дії: на Херсонщині побудують ще дві амбулаторії

Автор: Дарья Мельник 03 Октября 2019 16:53

На Херсонщині продовжують активно впроваджувати медичну реформу. Як раніше повідомляв сайт «Гривна», у рамках реформування в області не лише закуповують нове обладнання, а й будують, реконструюють лікарські амбулаторії.

Читайте також: Конфлікт через будівництво амбулаторій на Херсонщині: Гусєв відсторонив директора департаменту будівництва

Чергові медичні заклади з`являться у двох селищах міського типу Великоолександрівського району: Калинівському та Білій Криниці. За даними сайту публічних закупівель «Prozorro», зведення двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини обійдеться близько в 11 мільйонів гривень.

Згідно з тендерною документацією, амбулаторії мають бути зведені не пізніше 28 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що на базі кожної амбулаторії мають бути: оглядовий кабінет, маніпуляційний і оперативно-перев’язочний кабінети, фізіотерапевтичний кабінет, експрес-лабораторія, кабінет функціональної діагностики, палата для денного перебування хворих, стерилізаційна і господарча кімнати. Окрім цього, облаштують приміщення для персоналу та туалет.

Однією зі зразкових амбулаторій є Музиківська. Якісне лікування та належні умови оцінили не лише пацієнти, а й керівництво, надавши закладу медичну акредитацію.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів