"Краса без обмежень": у Херсоні стартує фотовиставка дітей з інвалідністю

Автор: Дарья Мельник 22 Октября 2019 14:05

Особливих дітей дедалі більше підтримують та допомагають їм розвиватися. Так, другий рік поспіль у Херсоні проводять свято #Стен_НЕТ, віднедавна заснували інклюзивний театр та проводять спортивні змагання.

Та на цьому добрі справи не закінчуються. Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю «Велід» започаткувала цього року благодійний соціальний фото-проект «Краса без обмежень».

«Вперше ідея про створення чогось подібного та прекрасного для дітей з особливими потребами прийшла до мене декілька років тому. Але я розумів, що для втілення знадобиться не мало зусиль, праці та коштів. У цьому році поділився зі своїми друзями, які підтримали мене, допомогли достукатися до людей та реалізувати. Вже відбулося дві спроби, після чого малеча була у піднесеному настрої та з радістю готова повторити подібний експеримент»,- зазначив представник ГО «Велід» Віктор Булка.

Відомо, що учасниками проекту стали двадцять творчих дітей з інвалідністю Олешківського дитячого будинку, творчого дитячого колективу «Янголи Добра» вихованців навчально-виховного комплексу № 48, громадської організації «Аутизм. Зачаровані діти-Херсон», а також справжні та мужні захисники нашого краю – військовослужбовці 11-ї окремої бригади армійської авіації.

Над проектом працювали одразу декілька майстрів це і фотографиня, і візажисти, і викладачі. Саме вони втілювали ідеї дітей, а також перетворювали їх на справжніх принцес та принців.

У результаті вийшли дуже гарні фото, які раніше херсонці мали змогу переглянути тільки на банерах чи в інтернеті. Проте 24 жовтня на базі КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» відбудеться офіційне відкриття фотовиставки «Краса без обмежень».

До уваги присутніх представлять усі фотографії, які були зроблені в рамках проекту. Окрім цього, виступатимуть діти з інвалідністю творчого дитячого колективу «Янголи Добра». Старт виставки о 14:00.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів