Херсонські ресторатори-«новатори» отримали 42 тисячі гривень податкових штрафів

Автор: Виталий Яшков 12 Февр. 2019 09:16

Таким став підсумок підприємницької діяльності двох херсонських суб’єктів ресторанного бізнесу, які протягом новорічних та різдвяних свят, використовували «новаторські» підходи для реалізації підакцизної групи товарів у своїх торгівельних закладах. Про це повідомила прес-служба обласної ДФС.

Один із бізнесменів використовував реєстратор розрахункових операцій тільки в «особливих випадках». А щоб не сплачувати акцизний податок розрахунки із застосуванням платіжних карток за реалізовані алкогольні напої спрямовував на розрахунковий рахунок свого «партнера по бізнесу» на спрощеній системі оподаткування.

За несвоєчасно оприбутковану торгівельну виручку власник закладу ресторанного господарства на загальній системі отримав 25 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій. А «колега по цеху» на спрощеній системі отримав 17 тис. грн за роздрібну торгівлю підакцизними товарами без придбання відповідних ліцензій та відсутність реєстратора розрахункових операцій.

Всього протягом січня п.р. проведено 11 перевірок «рестораторів» у м. Херсоні. За несвоєчасне оприбутковування торгівельної виручки до порушників застосовано 224 тис. грн штрафних (фінансових) санкцій (від 37 тис. грн до 56 тис. грн для кожного суб’єкта господарювання). Перевірки фіскалів області тривають.

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів