Херсонські онкологи підвищуватимуть кваліфікацію у Швейцарії

Автор: Дарья Мельник 04 Мар. 2019 13:20

Херсонський обласний онкологічний диспансер стає на крок ближче до відкриття регіонального центру променевої терапії. Нагадаємо, що торік у грудні був проведений тендер та придбаний перший лінійний прискорювач, за допомогою якого, пацієнти зможуть отримувати ефективне лікування. Окрім обладнання, важливою складовою є кадрове забезпечення – висококваліфіковані фахівці, які могли би користуватися та працювати на новій техніці.

«Лінійний прискорювач встановлено. Наразі ми активно вирішуємо питання стосовно персоналу, який безперешкодно зміг би користуватися обладнанням та лікувати пацієнтів. Саме тому було вирішено, що у травні два інженера-радіолога та лікар-радіолог поїдуть на навчання до Швейцарії. Там вони будуть практикуватися і вже через тиждень застосовуватимуть навички безпосередньо на місці роботи»,- зазначила головний лікар ХООД Ірина Сокур.

Також Ірина Володимирівна додала, що планується закупівля та встановлення комп'ютерного та магнітно-резонансного томографів для планування променевої терапії та другого лінійного прискорювача для надання високоякісної спеціалізованої допомоги онкохворим.

Читайте також: Херсонский врач-онколог представит Украину на Международном уровне

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів