Херсонська облрада знову взялася за реорганізацію закладів

Автор: Виталий Яшков 30 Листопада 2018 09:50

Вчора, 29 листопада, на постійній комісії з питань управління об`єктами комунальної власності вирішували питання стосовно реорганізації Палаца молоді та студентів (ДКТ). Про досягнення та плани на майбутнє звітувала  в.о. директора закладу Олена Звягіна.

«За цей рік спільними зусиллями нам вдалося зробити невеличкий ремонт, придбати обладнання, підвищити надходження, налагодити стосунки з керівниками колективів Херсонщини та залучити молодь. Також ми добре спілкуємося з філармонією, і навіть, допомагаємо одне одному. Ми готові прийняти колективи, але, щоб це не зашкодило нашій праці», - донесла до відома комісії Звягіна.

За словами керівництва департаменту культури і туризму при ОДА, реорганізація полягає в об'єднанні обласної філармонії, обласного Палацу культури та Палацу молоді та студентів.

«Неодноразово департамент порушував питання стосовно приміщення для філармонії, адже там прекрасні колективи, які повинні розвиватися та прославляти нашу область. Вони знімають приміщення у ККЗ «Ювілейний», щоб виступати.  Тим паче, для прийняття цього рішення є низка підстав. По-перше, кількість творчих колективів, які займаються у Палаці культури, значно більше. По-друге, приміщення знаходиться в аварійному стані та майже немає вікон. Цей процес ніяк не відобразиться на роботі колективів, і зміни підуть лише на користь», - розповіла Світлана Думинська.

Відомо, що працівники департаменту неодноразово зверталися за допомогою до міської ради, але заступник голови Михайло Линецький повторював, що грошей на фінансування творчих колективів не передбачалося.

Враховуючи вищесказане, комісія розділилася й остаточне рішення не було прийнято. Процес реорганізації підтримало 3 депутати, така ж кількість утрималася і 2 виступили проти. Як зазначив голова комісії Юрій Рожков, це важливе питання, адже фактично «вирішується доля» культури Херсонщини. Саме тому він запропонував колегам більш детально розібрати дану тему і перенести на наступну комісію.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів