Херсонська обласна рада виступила за «Нове шкільне харчування»

Автор: Аркадій Ліснічук 25 Апр. 2019 18:35

Депутати Херсонської обласної ради на черговому засіданні сесії звернулися до Кабінету Міністрів України щодо прискорення запровадження на державному рівні проекту «Нове шкільне харчування». Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.

Своє звернення депутати аргументували тим, що останнім часом школярі вживають у їжу забагато продуктів, які можуть в подальшому сказатися на їхньому здоров’ї.  Окрім цього, у шкільних навчальних закладах актуальною залишається і проблема забезпечення високоякісним та безпечним харчуванням. Свідченням чого є численні претензії від школярів до асортименту та смакових якостей страв, приготованих в шкільних їдальнях.

Також запитання викликає той факт, що за останні 30 років не змінювалась і рецептура страв для шкільних їдалень. Тому конче необхідно прийняти новий збірник рецептури харчування дітей шкільного віку в їдальнях. Наразі для використання цього рецептурника та запровадження проекту «Нове шкільне харчування» на державному рівні необхідне отримання відповідних грифів Міністерства освіти і науки України, а також Міністерства охорони здоров’я України», – зазначають депутати у своєму зверненні.

Зважаючи на це, депутати Херсонської обласної ради звернулися до Кабміну щодо прискорення розгляду питання унормування запровадження на державному рівні проекту «Нове шкільне харчування».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів