Херсонці поступово відмовляються від заробітної плати у конвертах

Автор: Дарья Мельник 29 Августа 2019 19:05

Завдяки спільним заходам, які провели спеціалісти ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі разом із представниками органів виконавчої та місцевої влади, на Херсонщині за 7 місяців 2019 року встановлено 3090 осіб, праця яких використовувалась без належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Внаслідок вжитих заходів до бюджету надійшло 2,9 мільйона гривень. До державної реєстрації залучено 840 фізичних осіб, які перерахували до бюджету 916 тисяч гривень податків та зборів.

Результативними були заходи, які здійснює фіскальна служба Херсонщини щодо легалізації трудових відносин, направлені на детінізацію заробітної плати у різних галузях економіки нашої області. Так у сфері пасажирських та вантажних перевезень роботодавці повідомили про працевлаштування 3130 найманих працівників. Це на 316 осіб більше ніж торік. У ресторанному господарстві працевлаштовано 4487 спеціалістів, що на 720 осіб більше ніж минулого року. У галузі будівництва офіційно прийнято на роботу на 196 осіб більше або 1475 найманих працівників.

Нагадаємо: Мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт) є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Станом на 01.08.2019 року розмір мінімальної заробітної плати становить 4173 гривні.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів