Херсонці можуть перевіритися на туберкульоз не виходячи з дому

Автор: Дарья Мельник 18 Августа 2019 16:04

Туберкульоз – серйозна хвороба, яка за останні п'ять років атакує регіони України. За даними МОЗ наша країна серед лідерів з поширення бактерії, адже кожна десята людина є її носієм. Що стосується Херсонщини, то на території області ситуація значно краща, адже з 2018 року показник захворюваності знизився на 39,1%.

Проте лікарі радять не ігнорувати планові огляди, адже симптоми можуть бути непомітними впродовж багатьох місяців. Як раніше повідомляв сайт «Гривна», медики первинки поступово намагаються відмовитися від обов'язкової флюорографії. Планується, що під час огляду, пацієнт заповнюватиме у сімейного лікаря скринінгову анкету. Якщо більша кількість відповідей щодо симптомів буде позитивна, лікар направить особу на детальну діагностику.

Більшість людей відкладають походи до лікаря через брак часу, що негативно впливає на здоров'я. Адже краще виявити хворобу на ранній стадії, тоді шанси на скоріше одужання вищі.

Саме тому Центр громадського здоров’я створив зручний онлайн-інструмент, який дає можливість перевірити чи є у вас симптоми туберкульозу і чи могли ви їм заразитися не виходячи з квартири. Це дуже зручно, адже кожна друга особа має гаджет та доступ до інтернет-мережі. Проходження тесту займає не більше 5-7 хвилин.

За результатами проходження тесту ви отримаєте інформацію про ступінь ризику захворювання на туберкульоз, а також рекомендацію про необхідність звернутися до сімейного лікаря у разі необхідності.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів