"Доступні ліки": приємні зміни, про які варто знати херсонцям

Автор: Дарья Мельник 22 Августа 2019 17:50

Ось вже два роки на території України діє урядова програма «Доступні ліки». У рамках програми пацієнт має змогу отримати певний препарат безкоштовно або з невеликою доплатою. Вчора в.о. Міністра Уляна Супрун повідомила приємну новину.

Так, Міністерство охорони здоров`я України затвердило оновлений перелік медикаментів програми «Доступні ліки». Від тепер пацієнти з серцево-судинними хворобами, діабетом 2 типу та бронхіальною астмою отримуватимуть 254 препарати. З нього 78 препаратів українці можуть отримувати абсолютно безоплатно, ще 176 — з невеликою доплатою.

Скільки аптек Херсонщини долучилися до програми "Доступні ліки"?

Нагадаємо, якщо потрібні вам медичні препарати закінчилися в аптечному пункті за місцем проживання, ви спокійно можете звернутися в іншому місті. Це означає, що «Доступні ліки» - доступні для пацієнта в кожній аптеці, яка має договір з національною службою здоров'я України.

Варто зазначити, що програма «Доступні ліки» діє лише для тих, хто обрав сімейного лікаря, терапевта чи педіатра. Адже саме вони мають доступ до єдиної електронної бази та безпосередньо виписують рецепти. Якщо ви ще не обрали свого лікаря, це не критично. Декларацію можна підписати під час найближчого візиту до лікаря й одразу ж отримати електронний рецепт на свої ліки. Це можна зробити в приватному медзакладі, і в лікаря-ФОП, якщо вони уклали договір з НСЗУ.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів