Доступні ліки: мешканці Херсонщини масово хворіють на цукровий діабет?

Автор: Дарья Мельник 08 Октября 2019 13:20

Урядова програма «Доступні ліки» продовжує реалізовуватися на теренах України. Програма діє вже близько двох років та є актуальним серед пацієнтів. Відомо, що бажаючих укласти договір з Національною службою здоров'я та долучитися до програми виявилося 1 115 аптечних пунктів України. Наразі вони знаходяться під фінансування Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Що стосується саме Херсонщини, то мешканці області активно користуються урядовою програмою «Доступні ліки». Даний факт підтверджують не лише працівники лікарень та фармацевти, а й статистика від НСЗУ.

Так, з квітня по жовтень у лікарнях області було виписано всього майже 171 тисячу рецептів. Від загальної кількості більшу частину займають ліки від цукрового діабету ІІ типу, другими на черзі препарати від серцево-судинних захворювань і на останньому від бронхіальної астми. Більш детально ознайомитися з цифрами можете в інфографіці від нашого сайту.

Нагадаємо, користуватися пільгами, наданими урядовою програмою «Доступні ліки» мають змогу тільки особи, які на сьогодні підписали декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. Також працівники МОЗ України зазначають, що підписання декларації займає не більше, ніж півгодини. Тому не радять зволікати і нарешті визначитися з лікарем.

Читайте також: "Доступні ліки": приємні зміни, про які варто знати херсонцям

Доступні л

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів