Чи потребують шкільні їдальні Херсонщини додаткових перевірок?

Автор: Виталий Яшков 13 Ноября 2018 17:28

Попри значну модернізацію навчальних закладів Херсонщини, батьки вважають не всі зміни доречними. Одними з нагальних проблем, які їх турбують, є харчування та санітарний стан в їдальнях освітніх закладів. Адже за даними, школи нашої області отримують найменшу суму на обід учнів – з розрахунку близько 7 гривень в день на одну дитину. Неодноразово учні скаржилися на неякісні продукти, а також погане самопочуття після їх вживання.

Журналіст видання «Гривна» отримав відповідь на інформаційний запит від начальника ГУ Держспоживслужби у Херсонській області Сергія Шевченка стосовно перевірок санітарного стану шкільних їдалень. 

«Що стосується перевірок їдалень, вони проводяться щоденно керівником закладу спільно з медиком. Співробітники Держспоживслужби виїжджають до шкіл лише на початку навчального процесу або за наявності батьківських скарг. Скажу відразу, звернення від батьків стосовно неякісного харчування протягом 2018 року до служби не надходили. А отже, позапланових перевірок ми поки що не здійснювали», - прокоментував Сергій Анатолійович.

Окрім санітарного стану їдальні, адміністрація навчального закладу та медпрацівник приділяють значну увагу якості отриманої продукції. До першочергової перевірки потрапляють молочка, м`ясо та риба. Відомо, що усі результати перевірки повинні заноситися до бракеражного журналу. Під час контрольної перевірки журнал надається співробітнику Держспоживслужби для детального вивчення та базового розуміння ситуації, що відбувається.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів