Чи не пізно звернутися за зимовою субсидією?

Автор: Альона ГРЕБЕНЮК 31 Октября 2018 13:14

У зв’язку зі змінами в оформленні житлової субсидії з поточного року до редакції «Гривни» все більше громадян звертаються з різними запитаннями. Так, читачка з Херсона хвилюється, що не встигла подати заяву та декларацію на оформлення субсидії. Вона за допомогою хоче звернутися вперше, тому не знає, коли розпочинається дія субсидії на зимовий період.

Як пояснюють у департаменті інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну, тим сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, тобто до жовтня (включно), уряд усе одно компенсує витрати на комунальні послуги. Навіть якщо документи будуть подані в листопаді чи грудні.

Незалежно від виду опалення – централізоване теплопостачання чи індивідуальне – в разі надходження заяви про призначення субсидії, наприклад, у грудні, субсидія може бути призначена з початку опалювального сезону. Тобто держава відшкодує комунальні витрати родині за два місяці.

Крім того, якщо житлову субсидію ви вже отримували, то в жовтні управління соцзахисту автоматично розрахують її розмір на зиму, в разі, якщо ваше питання не має розглядатися на комісії. Це в листопаді-грудні буде відображено в реєстрі субсидіантів subsidii.ioc.gov.ua, який працює з літа 2018 року, нагадує департамент інформації.

До речі, як уточнили в управлінні соцзахисту населення Суворовської райради Херсона, в змінах у призначенні субсидії, які почали діяти з 1 жовтня 2018 року, внесена важлива інформація для тих сімей, у житлі яких прописані особи, котрі знаходяться в місцях позбавлення волі. За такими громадянами немає доходу та сплати ЄСВ, тому раніше в субсидії таким родинам доводилося відмовляти. Але тепер осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі, будуть виключати зі складу сім’ї. Відтак домогосподарства зможуть оформити та отримувати субсидії.

До речі, студенти херсонських вузів, які проживають в гуртожитках, теж мають право на субсидію.

Читайте також: Зміни для субсидії: є спрощення для сільчан, тяжкохворих, алко- та наркозалежних

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів