«Це дасть змогу зекономити нам кошти»: Гусєв прокоментував перенесення опалювального сезону на Херсонщині

Автор: Аркадій Ліснічук 04 Ноября 2019 11:20

Перенесення опалювального сезону на Херсонщині – тема, яка активно обговорювалась мешканцями області протягом останніх вихідних. Спочатку обіцяли, що тепло у домівках херсонців з’явиться вже першого листопада, але цього так й не сталося. Пізніше з’явилася інформація про те, що централізоване опалення увімкнуть лише через тиждень – 8-го листопада. Проте, останні дні у квартирах та домівках херсонців було досить-таки прохолодно, адже на вулиці температурний режим був на рівні від -2 до +13 градусів Цельсія.

Так, власне кажучи, опалювальний сезон було перенесено через те, що цей тиждень обіцяє бути теплим. За даними синоптиків, протягом тижня вдень температура буде зберігатися на рівні 12-19 градусів Цельсія, а вночі – 8-12.

«На сьогоднішній день погодні умови змінюються на краще. Це дасть змогу нам зекономити певну кількість коштів та зекономити той газ, який ми зараз купуємо на зовнішніх ринках. Це для економіки області та країни також важливо», - говорить Гусєв.

За словами заступника директора департаменту ЖКГ Херсонської ОДА Віктора Рассолова, у навчальних закладах температура приміщень має зберігатися на рівні з +19 до +23 градусів Цельсія. Наразі вона зберігається на рівні встановлених норм. Також він додав, що в середньому до теплопостачання було підключено близько 50% бюджетних установ:

-         Дошкільних закладів було підключено 246 із 461 (52%);

-         Закладів освіти - 230 із 427 (54%);

-         Закладів охорони здоров’я - 43 із 88 (49%).

«Усі підприємства, які надають послуги із централізованого теплопостачання населення, мають номінацію на природний газ, у тому числі й Херсонська ТЕЦ. Станом на сьогодні були виконанні запуски 23 котелень із 61», - зазначив Рассолов.

У Херсоні опалювальний сезон розпочнеться раніше тільки у випадку, якщо протягом цього тижня буде спостерігатися різка зміна погодних умов.

«Було прийнято рішення про перенесення опалювального сезону на 8 листопада. У мене з ранку і до ночі відкритий прогноз погоди. До 11 листопада стоїть сприятлива погода. Думаю, 8-го розпочнемо, щоб Херсонська ТЕЦ встигла розігріти свої котельні, а вже 11-го ми дамо тепло до житлових будинків», - коментує голова Херсонської міськради Володимир Миколаєнко.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів