Будівництво КПВВ на власні очі: голова Херсонської ОДА звітував про перші результати

Автор: Дарья Мельник 03 Октября 2019 09:45

Вчора, 2 жовтня, на Херсонщину з робочим візитом завітав Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. У рамках візиту разом з головою ХОДА Юрієм Гусєвим Міністр відвідав габаритно-ваговий комплекс, Херсонський морський торговий порт, а також заслухав плани на майбутнє для покращення перевезення та ремонту доріг в області.

Головна нарада за участю голови Херсонської ОДА, Міністра інфраструктури України та керівника АТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова відбулася на КПВВ «Чонгар». Саме на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» наразі активно ведуться будівельні роботи.

Нагадаємо, що під час приїзду Президента України Володимира Зеленьського, Гусєв пообіцяв завершити будівельні роботи 15 листопада і запросив голову держави на урочисте відкриття.

Перші успіхи та подальші дії

Замовником виступає акціонерне товариство «Укрзалізниця». Попри те, що підготовчі роботи на двох пунктах були розпочаті наприкінці вересня 2019, бригадам вдалося виконати низку організаційних заходів: доставили на місце відповідну техніку, засоби механізації, облаштували будівельний майданчик.

Контрольні пункти зводитимуть у дві черги: облаштування режимної та сервісної зон. У сервісних зонах передбачається створення центру надання адміністративних послуг, кімнати відпочинку для матері і дитини. Також буде розташуваний автовокзал, який здійснюватиме законні перевезення до контрольних пунктів.

Що стосується окремо кожного пункту в'їзду-виїзду, то у Каланчаку вже здійснено монтаж фундаментів адміністративно-службової будівлі, паспортного та митного контролю і поглибленого огляду транспортних засобів, виконано вертикальну гідроізоляцію фундаментів. Продовжуються роботи з планування будівельного майданчика.

На пункті «Чонгар» влаштовано монолітні фундаменти будівлі паспортного та митного контролю, котловани та щебеневу основу під фундаменти будівлі поглибленого огляду автотранспорту, насосів, вольєру для службових собак.

«Нам регулярно звітують про виконану роботу, але сьогодні нам на власні очі вдалося побачити перші результати. Вони нас приємно вразили. Це черговий раз доводить, що рішення Уряду про зміну замовника будівництва дозволить виконати доручення Президента України своєчасно та у повному обсязі (ред.- до 15 листопада)»,- розповів Юрій Гусєв.

Одним з найважливіших пунктів, який врахували під час створення та затвердження проектної документації, - доступність для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю. Кожен пункт буде облаштований пандусами, огородженням та спеціальним покриттям.

«Я вірю в те, що 15 листопада, коли до Херсонщини вдруге приїде нинішній Президент України Володимир Зеленський, ми не тільки завершимо будівництво, а й повністю протестуємо усі тимчасові споруди»,- зазначив наприкінці брифінгу Гусєв.

Копійки чи мільйони: у скільки обійдуться будівельні роботи на КПВВ

Попри дотримання термінів, мешканців Херсонщини також цікавить матеріальне питання, а саме ж скільки планують витратити на будівельні роботи. Як стало відомо, під час виконання робіт вдасться зекономити 30-35% бюджетних коштів, які виділені на побудову.

«За приблизними розрахунками спочатку вартість будування складала 85-90 мільйонів гривень. Та ціни, які були поставлені за тендером, є фіктивними. Таку інформацію до Міністерства надали працівники правоохоронних органів. Оскільки «Укрзалізниця» виконуватиме роботи власними силами, то третина цієї суми буде зекономлена. Це добре для підприємства, адже їх працівники мають завдання, а для бюджету – економія. Та остаточна сума проекту буде відома тільки після завершення усіх робіт. Варто зазначити, що це загальні витрати на режимну і сервісні зону обох КПВВ»,- прокоментував Міністр Владислав Криклій.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів