У Херсонській міськраді вшанували пам`ять воїнів Афганістану

Автор: Дарья Мельник 12 Февр. 2019 13:46

Незабаром, 15 лютого, в Україні відзначатимуть 30 річницю виведення військ з Афганістану. У зв'язку з цим, протягом тижня на території Херсона та області запланована низка заходів, де зберуться небайдужі містяни, матері загиблих, аби вшановуватимуть пам'ять воїнів-інтернаціоналістів.

Так, сьогодні у малій залі Херсонської міської ради відбулася урочиста зустріч керівництва міста з сім'ями загиблих воїнів та учасниками бойових дій на території інших держав. Виконуючий обов'язки першого заступника міського голови Михайло Лінецький вручив нагороди матерям, діти яких поклали своє життя за свободу Афганістану.

Окрім цього, на заході відзначили херсонську команду комплексної дитячо-юнацької спортивної школи товариства «Україна», яка продемонструвала гарну підготовку та посіла ІІІ місце у змаганнях з кульової стрільби.

«У навчальних закладах Херсона відсутня зброя. Якщо раніше ми мали змогу навчати учнів, були введені спеціальні дисципліни, то зараз ми позбавлені навіть цього. Наразі ми змушені орендувати навчальну зброю у приватних фірмах, аби готувати дітей до змагань та навчати базової підготовки. Потрібно пам'ятати не лише про війну, а й про те, що кулькова стрільба – олімпійський вид спорту, який також в нас не розвивається»,- зазначив директор однієї з міських шкіл.

Нагадаємо, що з 14 по 15 лютого у фойє міської ради діятиме вставка репродукційних картин та фотографій під назвою «Афганський спомин».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів