У Миколаївському зоопарку врятували кенгуреня – щемлива історія збереженого життя (фото)

У Миколаївському зоопарку врятували кенгуреня – щемлива історія збереженого життя (фото)

Автор: Ганна Власенко 07 Ноября 2023 10:40

У житті тварин, як і в житті людей, можуть траплятися непередбачувані ситуації. Так сталося влітку 2023 року, коли у Миколаївському зоопарку трагічно загинула самиця кенгуру Беннета на ім'я Октава. У сумці Октави було маленьке кенгуреня.

Історію порятунку малечі розповіли співробітники Миколаївського зоопарку.

Зазначається, що в природі на таких дитинчат чекає загибел. Але в Миколаївському зоопарку працюють дуже турботливі співробітники, і однією із них є робітниця з догляду за тваринами Оксана Олєйнік (на фото внизу), яка й стала для кенгуреняти «прийомною мамою». Малюка кенгуру співробітники зоопарку взяли на штучне вигодовування.

«Ім'я малечі підбирали майже місяць, та згодом вирішили назвати Сьомою. На початку штучного вигодовування вага дитинчати була 900 г, на сьогоднішній день вага сягає 3,6 кг. Кожен тиждень кенгуреня Сьома набирає до 200 г. Щотижня проводиться зважування, контролюється вага та динаміка розвитку тварини, ветлікарі нашого зоопарку систематично слідкують за здоров'ям Сьоми», - йдеться у дописі Миколаївського зоопарку.

Повідомляється, що улюбленою їжею Сьоми є козине молоко, овес, насіння соняшника, вівсянка та гілки фруктових дерев (яблуні, груші, хурми та вишні). За характером Сьома слухняний, грайливий, добрий та завжди активний.

Це перший успішний випадок штучного вигодовування дитинчати кенгуру в Миколаївському зоопарку. Не обійшлося і без труднощів, адже складність полягала в забезпеченні комфортного температурного режиму в новій (справжній, з м’якої тканини) сумці для малюка, він повинен бути таким самим, як і в сумці мами кенгуру. Але завдяки любові та турботі «прийомної матусі» Оксани це питання вирішилося.

Співробітники Миколаївського зоопарку сподіваються на щасливе майбутнє кенгуреняти. Проте побачити кенгуреня Сьому можна буде не раніше літа 2024 року.

Раніше «Гривна» повідомляла, що в середині жовтня співробітники Миколаївського зоопарку прощалися із своїм вихованцем - верблюдом на ім’я Заурбек. Тварину відправили на «побачення» до Одеси.

Усі фото: Миколаївський зоопарк

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів