27 липня 1900 року американський ресторатор Луї Лессінг продав перший гамбургер. З того дня минуло 123 роки, але популярність цього бутерброду нітрохи не зменшилася, а різноманітність його варіацій, м’яко кажучи, вражає. Мій Київ зібрав найнезвичайніші, які можна спробувати у столиці.
Бургер з кімчі
У Burger Farm готують бургер із ребрами pulled pork (копчена свинина), соусом барбекю та корейським салатом кімчі. Булочка – бриоша. Ребра для бургера хлопці коптять самі. Кімчі теж маринують самі, використовують лише витриманий щонайменше 24 години салат.
Де скуштувати: Burger Farm, бул. Шевченка, 56.
Рамен-бургер
Вага: 300 г
Хлопці з Ramen Burger об’єднали дві ультра популярні вуличні страви – бургер і локшину рамен – і отримали хіт. Овочі, зелень і котлета залишаються традиційними, а ось булочку замінює спресована та підсмажена японська пшенична локшина.
Де скуштувати: Майдан Незалежності, ТЦ «Глобус», 1-ша лінія.
Грузинський бургер
Вага: 350 г
У меню “Жовтка” 13 видів бургерів. Один із них — темпераментний бургер а-ля Грузія. У складі телятина, підсмажені баклажани та болгарський перець, соус Сацебелі, кінза та базилік. Подається в новій розробленій спеціально для хлопців булочці – суміші пити та лаваша. У сет входить картопля та соус. Сервується спеціальним ножем, адже гарячому грузинському бургеру належить гаряча грузинська вдача!
А для тих, кому до душі м’якша вдача, є бургер а-ля Італія з курячою котлетою, моцарелою, пармезаном, прошутто, помідором, листям салату, руколою та соусом песто.
Де спробувати: будь-який заклад мережі «Жовток» (вул. Льва Толстого, 11/Володимирська, 61; Русанівська набережна, 8/2; вул. Ярославів Вал, 37/1; вул. Спаська, 1/2).
Дізнатись більше про незвичні бургери які неодмінно слід скуштувати у Києві, можна у продовженні матеріалу на сайті My-Kiev.com.